Recepten

Lamsvleesrecepten

Hoewel er op internet zeer veel recepten staan, vinden we het leuk, zo nu en dan, een door ons uitgeprobeerd recept met jullie te delen.

Mocht u zelf een lekker recept hebben stuur het ons, dan plaatsen we dat hier graag.

We gaan van start met een recept voor een lekkere

stoof pot met lamsschenkel, stroop en bier.

Lamsschenkel is de bovenpoot van het lam. Een bijzonder lekker stukje lamsvlees. Heel geschikt om te gebruiken in stoofschotels. De schenkel moet op een lage temperatuur langzaam gaar worden, tot het vlees bijna van het been valt.

Voor 4 personen

50 gr. roomboter

1 schenkel per persoon

zout en peper

2 teentjes knoflook (fijngesneden)

2 uiten ( grof gesneden)

4 el. bloem

2 laurierblaadjes

4 el appelstroop

70 gr. tomatenpuree

200 ml runderbouillon

300 ml tripple bier

 

  1. verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur. Voeg de schenkels toe en bak ze rondom bruin. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Bestrooi met de bloem en roer goed door totdat de bloem een beetje verkleurt.
  2. Voeg de tomatenpuree, de appelstroop, de runderbouillon en het tripple bier toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de laurierblaadjes toe en laat het 3 uur zachtjes sudderen. Lekker om te serveren met Vlaamse frieten