Schapenscheren

Onze schapen zijn vorige week geschoren. Ze zien er prachtig uit. Onze scheerders Lucas en Damian hebben weer fantastisch werk geleverd.

Lammertijd

De eerste kudde is inmiddels begonnen met lammeren. Het gaat voorspoedig, de teller staat al op 125 lammetjes. De volgende kudde start medio februari/maart met lammeren.

Begrazingsprojekten afgerond

Landschap

Voor dit jaar zijn onze begrazingsprojekten afgerond. De kuddes lopen nu bij de boeren op de weilanden. Dit is goed voor het grasland. De grond wordt mooi aangelopen en het gras wordt wat korter zodat mest injecteren in februari  mogelijk is.

Lammertijd

De lammertijd is volop losgebarsten. Inmiddels zijn er al bijna 200 lammeren geboren.  Het einde is nog niet in zicht, tot half april kunnen er geboortes plaatsvinden.

Onze stal op Brummelsbergen is eigenlijk te klein voor zoveel nieuwe aanwas maar gelukkig konden we ook stalruimte krijgen in Overberg. Helaas slechts tijdelijk, tot half april, maar we zijn erg blij met deze extra ruimte.

WP_20170215_11_23_50_Pro[1]

Honderden schapen zoeken nieuw onderkomen op Heuvelrug

MAARSBERGEN/LEERSUM – Zo’n 500 schapen op het Leersumse Veld zitten volgend jaar zonder schuur. De kudde staat in de winter in de schuur op Landgoed Anderstein in Maarsbergen, maar dat gebied krijgt een nieuwe bestemming.

De schuur wordt afgebroken en de herder moet dus op zoek naar een nieuw onderkomen. Voor hem en de schapen is het een spannende tijd, want hij heeft in de wintermaanden wel echt een schuur nodig. In die periode worden er namelijk lammetjes geboren.

Komend voorjaar kunnen de schapen voor het laatst nog gebruik maken van de schuur. Na de lammertijd moeten ze eruit.

(c) RTV Utrecht